Közérdekű közlemény

  Országosan tovább nőtt a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért koncentrációja. Salgótarjánban viszont néhány másik várossal együtt szerencsére stagnáló a tendencia, és a mért koncentráció is alacsony szintű.
  Hogy ez a kedvező helyzet minek köszönhető, annak sok oka lehet, de egészen biztosan közrejátszik benne az is, hogy más városokkal ellentétben Salgótarjánban még nem törölték el a kötelező közterületi maszkhasználatot.
  Fekete Zsolt polgármester ezzel kapcsolatban a múlt héten azt közölte: bár már mindenkinek elege van a maszkhasználatból, és az önkormányzat is szeretné azt eltörölni, de csak akkor fogják ezt megtenni, ha a járványhelyzet engedi.
  Nos, a járványhelyzet az utóbbi napokban újra kedvezőtlenebb irányba mozdult, egy hónap után újra száz fölé került a koronavírushoz kapcsolódóan elhunytak száma is. Az országos tisztifőorvos is arról beszélt a mai napon, hogy az adatok alapján már itt a járvány harmadik hulláma.
  Ráadásul ha lakosságarányosan nézzük, akkor Nógrád megyében azonosították eddig a legtöbb fertőzöttet az országban. Ez a tény is indokolja az óvatosságot.
  Egyre nehezebben viseli mindenki a korlátozásokat, de továbbra is vigyázzunk egymásra és magunkra!Egyre nehezebben viseli mindenki a korlátozásokat, de továbbra is vigyázzunk egymásra és magunkra!

  Please publish modules in offcanvas position.